Online Diary ✿::cikmawar only !::✿: 2012

mystalker

Selasa, 20 November 2012

Two week

salam 1 Malaysia. okay sekarang gempar gempur pasal SAVE GAZA right?.. so di kesempatan ini aku berdoa agar penduduk GAZA diberkati ALLAH..okay act 2 week mean.. mak aku 2minggu pergi khusus..khusus askar WATANIAH..good luck mak.. =,).. so 2minggu lah aku kena jadi suri rumah sepenuh masa..basuh baju.beli lauk..eh kenapa beli? hee sorry den tak pandai masak makanan tradisional..cuci pinggan..harrrr pokoknya aku lah yang uruskan ..ceh ceh ceh..ni baru suri rumah selama 2minggu..belum suri rumah untuk raja hati aku lagi..macam mana lah agaknya..dah la tak pandai masak..mean bukan tak pandai..tapi minat masak western food..okay aku tahu entry ni bosan..apa apa pun SAVE GAZA kay..pray for them
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Isnin, 19 November 2012

faktor aku berambut pendek

salam 1 Malaysia semua.okay entry ni act untuk bagitahu pada membe membe aku dekat luar sana.eh penat lah nak menjawab soalan dia orang. asal aku buat rambut mesti ada ja yang iri hati dok tanya "asal ekau rambut pendek" ehh hampa semua takda keja lain ka ha! okay motifnya aku berambut pendek ni bukannya aku nak jadi JANTAN..tomboy tu alah dah sifat aku kan..bukannya aku nak jadi PENKID pun.. sekarang ramai artis luar negara termasuklah artis Malaysia buat gaya rambut skrillex tu.. contoh NANA ERA smartkan rambut dia..ha tak PENKID pun dia..hish..sebabnya aku buat tu semua sebab nak tahu lelaki mana yang ikhlas berkawan dengan aku..mean couple lah.. yela dengan penampilan sekarang sure takda sapa yang minat minah macam aku.tapi kalau ada jugak yang suka minah macam aku maknanya dia ikhlas..sebab apa? sebab dia tak kisah aku ni tomboy ke tak pakai tudung ke kan.. so selamat beramal.. #pray for GAZA
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Selasa, 14 Ogos 2012

terungkai

oke..kini semuanya sudah terungkai.. keputusan ak untuk dia hanyalah sekadar kawan.. ak ta boleh nak jadi gf dia kalau hati aku sendiri tak keruan.. kalaulah si A ni muncul dlu sebelum A S ..dah tentu ak akan pilih A .. tapi masalahnya hati ak ni tetap ta beralih untuk mengatakan ak suka dekat A S.. farli pun sebenarnya hanya dibibir saja..ak terpaksa gunakan farli untuk tutup cerita.. sorry A .. hati ak bukan untuk kau..ianya untuk orang lain.. lagi pun sebelum ak datang sane ak da nekad tak nak ad relay dengan senior ..so ak kena tepati janji ak.. ak tak nak menjadi orang munafik.. seriously kau memang baik A .. tapi tu semua ta boleh nak bukak hati ak ni.. hati ak ni tertutup rapat rapat .. hanya seorang je yang berjaya bukak nya iaitu A S .. lagi pun A S cinta pandang pertama.. so memang susah lah nak hilang dari pandangan ak ni..sorry...  :(

p/s : kawan je yang termampu
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Isnin, 13 Ogos 2012

difficult

My heart is closed. difficult to open again...huh..macam mana ek.. ada sorang mamat ni nak ak jadi gf die.. tapi ak bukannya tak boleh terima dia..tapi.. hati ak ni tershok dekat orang lain..tapi dalam masa yang sama ak ni tak nak la kecik kan hati dia...ieeeeeyyy susahnya nak buat keputusan..hari ni hari sepatutnya ak bagi jawapan dekat dia..ieyyy susah lah wey..yang si FARLI ni main tarik tali pulak dengan ak..ehhh farli cepat sikit...nanti ak terlepas dari tangan kau tahu lah.. !!!
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Ahad, 5 Ogos 2012

oglio olio ala syida zaini..

salam semua..wahh..arini da ramadhan ke bape ye... mesti semua tengah sibuk shopping kan.. so.. arini ak nak share resepi spagetti oglio olio ala syida zaini... haa asal ala syida zaini plak kan?? sebab tadi masa ak nak cri bahan untuk resepi ni ada bahan yang tak da.. so creat lah resepi ni...so ni resepi nya seda tau..da cuba pun


  • spagetti
  • bawang putih
  • cili padi (kalau nak pedas ltak byk2)
  • minyak zaiton
  • majerin
  • sotong ( atau mknn seafood yg lain)
  • ayam (dicincang)
  • garam,lada sula,lada hitam
  • kiub ayam
tu je bahannya...and bahan sbnar buat ni ada oregano..tpi oregano tak da..but still sedap...
caranya:


  1. rebus spagetti dengan garam,majerin
  2. rebus sotong (seafood)
  3. masak ayam cincang dengan minyak zaiton sampai masak
  4. kemudian masukan bawang putih dan cili padi...kalau saya cili tu lebih2 baru sedap..cili tu pastikan dicincang
  5. masukkan 2senduk air rebus sotong tu
  6. kemudian masukkan kiub ayam
  7. masukkan lada sula lada hitam dan sedikit garam..
  8. akhir sekali masukkan spagetti..


p/s: emmmmmmmmm yummmyy.. sedap tau...selamat mencuba
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sabtu, 28 Julai 2012

♥ SURAT CINTA ♥

ehem ehem..surat cinta?? siapakah yang dapat surat cinta tu ek.. ha jeng jeng jeng.. ak lah yang dapat surat cinta tu.. adui adui..sakit kepala ak ni..tak paham betul la dengan mamat yang bagi ak surat cinta tu.. nak tahu apa mamat tu tulis.. " hai.. saya .......... kelas 4JA ingin mengenali dirimu yang bernama murshida....'' " bila saya terjumpa awak hati saya berdebah debah " iyuuu...geli mak nohh baca surat tu eja nama ak MURSYIDA k... ayoyo..ak yang macam tomboy ni pun ad orang nak ke?? tak paham ta paham...n ni pesanan dari ak buat mamat tu.. " Surat layang yang kau bagi tu akan ak balas dengan layangan kaki ku.."
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Ahad, 22 Julai 2012

letih!

oke..ehem2 testing2..oke ni bukan kelas vokal..setiap kali ak taip kat blog ni mesti pasal lelaki kan..korang kesah ke ?? haha ade yang menyampah kan? ade! ade kan? ngaku cepat! hemm angkat kening sikit ^^ '' . hesh lari dari tittle pulak..erm k memang tentang lelaki puns..oke penat la dengan semua ni..(cehh bajet kecewe je) ehh... no! aku penat la tunggu mamat ni ngaku yang die tu sebenarnye ade feeling kat aku.. ak yakin 100% kalau die mengaku ak akan terima die..tapi macam mana nak terima selagi die tak bukak mulut die tu kan.. tak perlu malu lah bro..ak tak de la mintak kau jadi gentlemen pun..asal die bukak mulut mesti menyanyi je.. layan sangat kau punya hardcore tu..bukannye nak ngaku..oke fine..sampai bile ak boleh tunggu pun ak tak tahu..kalau kau lambat..bye2 jelah...
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sabtu, 14 Julai 2012

budak baik

oke..tade apa sebenarnya yang aku nak taip ..just nak cakap...
*

*

*

*
AKU PENOLONG KETUA PENGAWAS BATCH 12/13
SMVPD

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Jumaat, 13 Julai 2012

falling in love with someone

hatotototo.. tittle entry ni so gedikss kan..wthever lah..yang penting aku ni bukan lah seorang perempuan yang senang jatuh cinta..ada sesetengah perempuan dengan menatap mata lelaki or renung mata seseorang lelaki tu akan mudah falling love..tapi aku bukan jenis camtu..maklum lah AKU BUKAN FEMININ...tapi aku akan mudah tertarik dengan seseorang lelaki tu melalui ...senyuman and lelaki yang fasih main gitar..perhhh... and baru2 ni ada pulak sorang mamat..memang pandai la main gitar..ishh..aku da tak boleh nak menahan dah tengok dia main gitar...sepantas kilat aku terfalling dengan mamat tu pulak..acehhh acanno ni kan...sejak hari tu wajah mamat tu sentiasa terpangpang dekat minda aku..haiii parah lah lau cam gini bunyi ea...and yang membuatkan wajah mamat tu sentiasa di minda aku ni..aku sering terserempak dengan dia...dia senyum aku pun balas dengan senyum..alahai cair siot..grrrrrrrrrrrrr


# ohhh tidak
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Selasa, 5 Jun 2012

Patah

what! patah..apa yang patah..patah seribu ke.?? haha no no no my kanta sudah patah..gelap masa depan ku.. gelap lah sangat kan.. mesti korang ingat kanta Science tu kan..haha btw my kanta is my CERMIN MATA ohh my english haha..so sad kan..tapi aku baru je balik dari buat kanta yang baru..acececeh terang masa depan ku dah.. so tak perlu ak nak risau lagi...kannnnnnnnnnnn...
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Isnin, 4 Jun 2012

really??

ohh no..OMG!! ohhh my english haha merepek dah ak ni..dah kenapa kan..haha..now i'm in love untuk sekian kali nye,,,hahah aku tak percaya akhirnya jatuh cinta dengan LELAKI..hahah..dah 3tahun aku kenal gitu gitu je dengan kau akhir nya tahun ni bertegur gak kan..haha rapat gitu..ohh tq got..i'm in love...

#tangan dibahu mata keatas..haeeerrrr
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Khamis, 31 Mei 2012

aku ada..kau ada??

semalam..baru je lepas tengok movie aku ada..kau ada? tup tup terjumpa abang shaheizy sam ni shopping coklat dekat kedai Candylicous dlam KLCC..perhh mengigil lutut ha..bang bang nak take pic boleh??




AKU ADA..KAU ADA?? hahah

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

aku tak setabah dulu

aku tidak setabah seperti dulu.
aku menangis bila dorang seperti ingin menyalahkan aku..dorang seperti menuduh diri aku yang telah membuat kucar kacir..dorang seperti memandang serong kepada aku..dorang selalu menjeling sinis terhadap aku..seakan akan selama ini aku saja yang salah..aku saja yang sering timbulkan masalah..aku saja yang buat mereka berpecah..semuanya aku..segalanya aku..aku aku aku aku aku dan selamanya aku..cuba lah mereka selami hati kecil aku..cuba mereka fahami betapa sakitnya hati aku dan kawan kawan aku bila terasa diri aku dan kawan kawan aku ni diketepikan..tidak bermaksud aku nak lukakan hati dorang..tapi aku tulis tu hanya ingin menyatakan isi hati..hati orang sedang marah memang macam tu kan..ahhhh aku da give up..aku ingin keluar dari situasi ini untuk selamanya..supaya yang lain tidak akan mempersalahkan aku lagi..fullstop(dengan jujur nya aku tulis ni dalam keadaan menangis)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Selasa, 1 Mei 2012

what your problem ha!

hish budak ni..pe kena tah..tiba tiba nak angin je dengan aku ni..asal jumpa je nak cari pasal dengan aku..aduh lelaki why why why ha? pe masalah kau sebenarnya dengan aku ha..aku pelik lah kau cari pasal dengan aku sejak aku cakap aku nak kawan je dengan kau..hish hish hish..aku cakap nak kawan je belum resmi putus dengan kau kan lelaki..pe masalah kau sebenarnya? kau ta puas hati dengan aku ke? cakap belakang belakang..ni lah dia lelaki zaman sekarang bila tyme sayang menyayang bukan main lagi.. U TERJUN I TERJUN.. bila tyme salah paham sikit mula lah dia nak mengamuk tak tentu pasal...pergi jahanam lah kau..ieyyy panas hati ni...
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Selasa, 28 Februari 2012

back to the past..

DULU.....
Jiwa ku malap hati ku kosong..tiada apa yang dapat menerangi dan mengisi hati ku. Jiwa yang malap merindukan belaian kasih seorang kekasih.Hati yang kosong menginginkan hati yang berwarna warni.ingin ku pilih mewarnai hati jiwa ku dengan warna yang ceria walaupun sedikit.

SEKARANG.....
Bukan aku pinta hadirnya cinta dalam hati.Bukan aku pinta untuk menagih seperti penagih dadah menghauskan hayalan..Bukan aku ingin menjaja hati yang kosong ini untuk dipenuhi dengan perasaan kasih. aku ini memang manusia biasa yang punyai perasaan.. Berkali-kali aku membalingkan perasaan ini.tetapi ia kembali semula kepada ku. Aku kalah melawan perasaan..iyaranku tenggelam dilautan luas yang penuh bunga-bunga..Aku tak tahu mengapa hati ku hanya memilih engkau..sedangkan ramai lagi lelaki diluar sana yang mengharapkan kasih aku ..(Mister.L)

p/s: saja gedik buat ayat kasi jiwang karat..meluat kan?? muntah sekarang!
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Isnin, 27 Februari 2012

peace, senyum je

assalamualaikum.
huh. pagi-II lagi si LEYLEH tu da call aku..macam biasalah tanya aku ngah buat apa.tak kenapa dia call aku pepagi ni tah..nak kata aku ni awek dia.tak pun.mybe memang betul kot dia ada simpan perasaan dia dekat aku.hahah perasan je lebih aku ni kan..herm so aku angkat je lah kan.then dalam pukul 11tengah hari tadi dia call aku lagi..dengan suara manja dia tu.wahh jantan ni nak tackle aku ke apa? oups?! dia tanya aku dengan nada yang slow macam dia tu ada wat salah pulak dengan aku..aku pun tengah dup dap dup dap. hish leyleh ni cepat lah sikit cakap apa yang kau nak cakapkan tu. rupa-IInya dia tanya aku.aku bizi ke tak? dia suruh aku tolong dia. dalam hati aku.aku dah agak dah mesti dia nak suruh aku tackle kan perempuan untuk dia.. tapi sebenarnya dia nak suruh aku masakan nasi goreng untuk dia.wahh nak main masak memasak nampak..aku pun On jela walaupun aku sebenarnya tak pandai masak hahah..perempuan apa lah aku ni kan..tadi siap je nasi goreng tu aku tunggu dia ambil dekat rumah aku.. then dia sampai..menjerit nama aku.SYIDA!!! naik segan pulak aku..tapi berbaloi k..heeee.. dia pun ucapkan terima kasih tau SYIDA!!

p/s: heeeeeeee~ tak sedap plss jangan nak merungut.aku tahu aku tak pandai masak. :p
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Ahad, 26 Februari 2012

aku pun tak tahu why??

he is my best friendbut sometimes he is my loverI now middle are confused. he asked me to help him find the heart of a girl who has stolen his heart. but at the same timebehavior, he shows that he likes me. every day he calls me. he message me.he always asked I healthwhether I was healthy or not. he always there when I wastrobleBut I could not fall in love near himbecause he likes someone else. but heis very close to meas if he wanted I flirtingthis afternoon he would like to comehome. but I do not want him to comeI fear my brother's anger. although I knew my brother like I made ​​friends with him but I do not want him to think I love him.I call him LEYLEH .. I do not know whyso nowI only bow to God .. if God will allow me to love him. maybe I will accept it gladly.p/s: aku memang tak pandai cakap omputih pun..so kalau salah ada aku kesah!! jangan ingat korang pandai sangat 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Khamis, 9 Februari 2012

i'm falling in love

assalamualaikum
wahhh i'm falling in love lah.. dengan siapa? jeng-III haha.. agak-II dengan siapa ek.. oke tak perlu lah aku nak cakap siapa lelaki tu sebab aku tak tahu pun nama dia siapa hahah.. yang penting aku da terjatuh hati dengan lelaki tu..macam mane ek boleh terpikat?? oke storynye begini,.ehem-II kelmarin kan sekolah aku ada buat ceramah maulidur rasul..so lelaki tu buat persembahan pembukaan ..dia nyanyi nasyid gitu dengan membe-II dia.1st membe dia yang nyanyi intro lagu tu then membe dia lagi sorang..yang ketiga baru giliran dia.. perhh terdengar je suara dia.. aku dah mula feeling-II dah..aduh mamat ni napa suara kau merdu sangat tergoda lah.. dari dia awal nyanyi sampai habis aku dok pandang je muka dia.. dah lah hensem,,macho lgi tu.. sampai sekarang suara dia still lagi terngiang-II dekat telinga aku.. tapi! haha masih ada tapi oke! tapi tapi tapi aku just jatuh hati dengan suara dia sahaja...haha


p/s: hahaha tak macam bodoh pulak story aku ni.. whtever! aku suka merepek macam ni..cerita pasal aku..bia korang muntah baca cerita aku ni...

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Ahad, 29 Januari 2012

aku kejam ke?

Assalamualaikum
aku ni kejam ke? aku rasa tak. aku rasa aku buat keputusan yang betul.. tak perlu lah nak salahkan aku wahai bekas kekasih.. kau cakap kau sayang aku.. sayang?? apak kau ekk.. kalau sayang kenapa kau buat relationship dengan perempuan lain.. kau bagi alasan.. takut aku game kau.. sapa yang game sapa tah.. aku on kau punya FB.. perhhh murah betul kau ekk ramai gila kau layan.. "BBY! UCUK" wtf lah kau.. aku bukannya nak tunujk ego aku ke apa.. nasib aku da memperjelaskan situasi aku dengan kau.. yela lau aku dengan kau couple beriya pun kalau bukan jodoh tak boleh jugak kan.. so aku putus kan relay ni.. dengan alasan aku terikat dengan janji seseorang.. iaitu janji si SUPER W.. dia janji tunggu aku.. n aku 99.9% percayakan SUPER W sebab dia dari keluarga yang baik.. bukan bermakna aku nak menghina kau wahai bekas kekasih.. umur aku da meningkat so aku kena start cari yang betul-2 boleh jaga aku..yang boleh memberi cahaya kehidupan.. bukan sebab SUPER W tu pelajar dekat UM.. kalau aku pertemukan kau dengan family aku pun tentu-2 family aku pilih SUPER W.. bukan sebab kau budak sekolah menengah oke.. jadi harap sangat kau paham.. heeee =).. AZAM.. apa pun terjadi kau masih di hatiku sebab itu janji aku kat kau.. n sekarang kau pun da ada pengganti.. cepat nye.. biasalah kau kan kasanova!!!



p/s: peace no war yaww!!

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Jumaat, 20 Januari 2012

orientasi di SMVPD

assalamualaikunm.. wahh da dua minggu aku ta update pape kan kat blog ni.. so harini aku share pengalaman aku selama dua minggu di SMV Port Dickson. 1st day daftar aku da gerun da. yela aku ta membe yang kenal pun dekat sane. tapi aku buat-2 berani kan diri. then. daftar nama tuk hostel.. sampai-2 je ada akak senior ni baik gile die tolong aku angkat barang... =) .. keesokan harinya.. tentulah berdebar kan. yela hari orientasi. mula-2 memang penat lah kan.. tapi masuk hari kedua ketiga orientasi semuanya sungguh menyeronokkan.. abang-2 senior ni ada ajar tarian wondergirl lah.. chicken dance lah.. pehh memang best wokk..then.. aku diberi tugas untuk malam kebudayaan.. nak tahu aku jadi apa ..? aku lakon watak gagap woii..dah lah gagap ... kena pulak kapel dengan dak sengau..pehh memang kelakar lah kan.. ade membe aku jadi bapok lagi... serius lawak.! hehe.. =) .. abis je minggu orientasi start la minggu persekolahan buat 1st week..1st day masuk kelas da balajar. pecah ler pale otak aku ni hari-2 kena ngadap PRINSIP ELEKTRIK ELEKTRONIK & APLIKASI ELEKTRIK ELEKTRONIK.. tapi tak pe.. aku akan belajar bersunggug sungguh..then macam bese la sebelum nak balik semalam ada pulak mamat senior ni main kirim-2 salam plak.. aku tanya nama tak nak bagitahu.. cehhh!! pastu mintak no.. aku ta bagi kata aku poyo... sengal ko mamat senior.. aku tak bagi sebab aku tak kenal ko.. da kenal nanti aku bagi k!! heeeee=)


p/s:  apa aku merepek ni...
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen